CUM ASORTEZI PANTOFII MARO. GHID UTIL PENTRU BĂRBAȚI

CUM ASORTEZI PANTOFII MARO. GHID UTIL PENTRU BĂRBAȚI - Nextshoes.ro

Asortarea pantofilor maro la bărbați nu este deloc ceva complicat. Ba dimpotrivă. Pantofii maro se potrivesc la foarte multe ținute și pot fi asortați la o mulțime de nuanțe și culori.

Cu ce se asortează pantofii maro la bărbați? Ei  bine, variantele sunt nenumărate. Important este să-ți cunoști stilul, să știi ce te reprezintă și să ții cont de câteva reguli foarte simple.

Asortare pantofi maro la ținute casual

Pantofii maro pot fi purtați cu aproape orice, de la costum la jeanși. Așadar, aceștia pot fi o soluție atât pentru ținute smart casual, cât și pentru cele office sau chiar elegante. Spre deosebire de negru, maroul oferă diversitate datorită diferitelor nuanțe în care este disponibil.

Pantofii maro se asortează la gri, alb, bleumarin, albastru, kaki,  maro alb și orice altă nuanță pământie.  Evită însă asortarea pantofilor maro la pantaloni negri, acest lucru nu este recomndat. Pe lângă nuanțe diferite de maro ai multe modele de unde să alegi și anume cei din piele întoarsă, brogue, cataramă și multe altele. Stilurile vestimentare actuale încurajează autenticitatea și creativitatea.

Asortare pantofi maro la costum

Nu asorta niciodată o pereche de încălțăminte neagră unui costum maro. Optează fie pentru pantofi maro, fie pentru cei roșii sau vișinii (dacă vrei să ieși din anonimat). Dacă vrei să mergi pe varianta pantofilor maro, este recomandat să-i alegi într-o nuanță mai închisă decât costumul.

Dacă vrei să fii sigur că porți întotdeauna o ținută safe, alege pantofii într-o nuanță de maro mai închisă decât culoarea ta de costum. Această regulă rămâne valabilă inclusiv atunci când optezi pentru asortarea încălțămintei maro la un costum de haine din aceeași gamă cromatică.

Specialiștii spun că una dintre cele mai mari gafe stilistice pe care o fac bărbații este să poarte costum negru și pantofi maro. Potrivit designerilor, această combinație cromatică este una extrem de nefericită, care trebuie evitată. Dacă, totuși, vrei să porți un costum negru, încalță pantofi negri, din piele netedă sau lucioasă.

Asortare pantofi maro la curea și șosete

Dacă obișnuiești să porți curea la orice ținută, încearcă să alegi acest accesoriu în aceeași nuanță precum pantofii. Dacă este posibil, optează chiar și pentru o textură similară a celor două. Desigur, sunt ținute la care cureaua nu poate lipsi, așa că regula rămâne valabilă indiferent că te îmbraci casual, business sau chiar foarte elegant.

În ceea ce privește asortarea pantofilor la șosete, în cazul celor maro este indicat să optezi tot pentru maro. Bineînțeles, dacă vrei să fii creativ, popți alege șosete colorate, poate chiar vișinii, dar acest lucru trebuie făcut cu mare atenție. În nici un caz nu se poartă șosete deschise la culoare cu pantaloni închiși la culoare. Nuanța șosetelor trebuie să fie cu un ton mai închisă decât culoarea pantalonilor. Acesta este o regulă generală care nu trebuie încălcată sub nicio formă.

Asortare pantofi maro în funcție de vreme

Dacă ești tentat să porți exclusiv încălțăminte neagră, indiferent de ținută sau anotimp, deoarece o consideri o alegere sigură, trebuie să știi că lucrurile nu stau chiar așa! Deși poate părea o variantă sigură, încălțămintea neagră poate da, de multe ori, un aer banal ținutei. Optează, în schimb, pentru pantofi în nuanțe de maro sau chiar pantofi colorați, dacă simți că te reprezintă.

Nu doar ținuta ar trebui să dicteze în alegerea încălțămintei bărbătești, ci și anotimpul. Astfel, ca regulă generală, pentru sezonul cald trebuie să te orientezi spre materiale ușoare, care să lase piciorul să respire, în timp ce, în sezonul rece, cele mai inspirate alegeri sunt încălțările impermeabile și cu talpă antiderapantă.

RELATED ARTICLES